Imatge
28 setembre 

RETORN DEL SERVEI BUS EXPRÉS L14

La secció de transports del departament de Mobilitat del Consell Insular informa que té previst posar en marxa novament el servei del Bus exprés (L14) a partir del proper dilluns dia 28 de setembre. Aquesta línia,  que cobreix  el trajecte – d’anada i tornada - entre els municipis de Ciutadella i Maó sense aturades a la resta de municipis, és un servei força demandat, especialment a primeres hores del matí, quan moltes persones usuàries treballadores i estudiants s’han  de desplaçar per anar als respectius centres de treball o centres educatius.
 
La proclamació de l’estat d’alarma i el posterior període de confinament, acompanyat de mesures restrictives  pel que fa a la mobilitat dels ciutadans, va obligar a aquesta conselleria aplicar una dràstica reducció de servei del transport regular de passatgers   per carretera. Aquestes restriccions van afectar negativament al servei que va veure com, i per motius obvis,  el número de passatgers decreixia de forma exponencial.
 
El retorn a l’anomenada nova normalitat no ha anat acompanyat d’una progressiva recuperació d’usuaris en el servei del transport regular, de manera que moltes línies han vist reduïda la seva ocupació en uns percentatges situats al 80%, fent inviable el manteniment de les mateixes. El cas de la línia 14 (Bus exprés) n’és un clar exemple. El recorregut d’aquesta línia s’ha vist reforçat amb la L01 (Maó – Ciutadella, amb aturades a tots els municipis) i que ha permès transportar a tots els menorquins i menorquines durant aquest període.

Amb l’inici de les sessions lectives presencials dels centres educatius de l’illa previstos pel proper dilluns dia 28, es preveu un increment d’usuaris que diàriament necessitaran desplaçar-se cap una o altra punta de l’illa. 
En les mateixes dates es preveuen també reduccions de servei a algunes zones turístiques de l’illa en que molts establiments hotelers ja han tancat portes pel que fa a aquesta temporada 2020.

Es recomana visitar la pàgina web Mou-t Menorca per a consultar horaris i serveis.

   
 
MOU-T Menorca és el nou portal de la Conselleria de Mobilitat del Consell Insular dissenyat per oferir a l’usuari tota la informació sobre carreteres i busos de Menorca. Un únic espai on trobar tot el que necessites saber per moure’t per l’illa.      
cime biosferamenorca menorca
autosfornells tmsa bus.e-torres


Copyright © 2018 – Consell Insular de Menorca
Seu electrònica del Consorci de Residus i Energia de Menorca. Accedir