Imatge
19 octubre 

EL PLE DEL CONSELL INSULAR APROVA ELS AVANTPROJECTES DEL SERVEI PÚBLIC DE TRANSPORT REGULAR DE VIATGES

Les dades d'ús del transport públic van quedar completament afectades amb l'arribada de la Covid19 reduint el nombre de persones usuàries en menys del 50% que abans ho feia. Així i tot, el departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca no defalleix en la intenció d'aconseguir que l'ús d'aquest servei sigui el majoritari entre la ciutadania i els visitants de Menorca.
 
Els avantprojectes que avui s'han aprovat al ple del Consell Insular tenen uns clars objectius d'impuls del servei i apropament del mateix a tots els racons de l'illa. La consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, ha expressat en el ple d’aquest dilluns que des del departament es vol "garantir l'accessibilitat en transport públic a tot el territori, amb atenció als col·lectius vulnerables, per exemple, dotant a tots els municipis d'un mínim de quatre expedicions diàries amb la capital de l'illa i amb l'hospital de referència". En el mateix ple, Gomis ha detallat que altres objectius inexcusables són "reduir la contaminació, reduir l'accidentalitat i minimitzar el consum energètic".
 
La principal novetat d’aquests avantprojectes és que es resol una demanda històrica amb l’activació d’una nova línia que anirà de Ciutadella a l’aeroport fent aturades a Ferreries, Es Mercadal i Alaior, per tal de fer més accessible aquesta infrastructura de Menorca. El servei anirà augmentat les seves freqüències depenent de la demanda i el funcionament de la línia, començant amb un trajecte a primera hora i un trajecte a darrera hora del dia.
 
A partir d'ara, es treballa amb els plecs que determinaran les característiques concretes d'aquest servei públic i que posteriorment seran presentats públicament a les empreses interessades.
 

   
 
MOU-T Menorca és el nou portal de la Conselleria de Mobilitat del Consell Insular dissenyat per oferir a l’usuari tota la informació sobre carreteres i busos de Menorca. Un únic espai on trobar tot el que necessites saber per moure’t per l’illa.      
cime biosferamenorca menorca
autosfornells tmsa bus.e-torres


Copyright © 2018 – Consell Insular de Menorca
Seu electrònica del Consorci de Residus i Energia de Menorca. Accedir