Com arribar al paradís de Menorca en bus

Menorca té la sort de posseir moltes cales i platges verges que s’han conservat intactes al llarg dels segles. En aquesta entrada t’explicarem com pots arribar a elles de la forma més còmoda i pràctica: en bus.

Segur que abans de planejar el teu viatge has tingut l’oportunitat de veure fotografies amb els tons blancs, verds i blau turquesa que millor caracteritzen a un dels llocs més bells del món. Aquest és un dels motius pels quals Menorca va ser declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO l’any 1992.

Amb l’objectiu de conservar millor aquest patrimoni natural i alhora permetre que puguis gaudir d’aquestes cales i platges de forma sostenible, s’han habilitat diverses línies de bus que les connecten amb les principals poblacions de l’illa. Apostar per aquest mitjà de transport et permetrà oblidar-te del GPS i els problemes d’aparcament.

Et detallem a continuació les sis platges verges que pots visitar i gaudir en bus:

 

Platja de Son Saura

L’autobús que et porta a la platja de Son Saura s’agafa a Ciutadella (Av. Josep Mascaró Passarius). La línia 66 s’atura també al poblat talaiòtic de Son Catlar, un dels jaciments més importants de Menorca.

 

Cala Algaiarens

Coneguda a Menorca com La Vall, les cales d’Algaiarens són dels arenals més espectaculars del nord de l’illa. En el trajecte de la Línia 62, que parteix de Ciutadella, pots baixar a Cala Morell i gaudir dels seus penya-segats i precioses vistes.

 

Platja de Macarella

Macarella és una de les platges més icòniques de l’illa. L’accés és exclusiu en bus. Aquí pots trobar més informació sobre les freqüències i horaris, així com reservar i comprar el teu bitllet amb sortida des de Ciutadella.

 

Cala Turqueta

Una altra de les platges més boniques de la zona de Ciutadella és Cala Turqueta. Una vegada hi hagis arribat, podràs accedir igualment a la petita i bonica Cala des Talaier, a tan sols 20 minuts caminant des de Cala Turqueta.

 

Cala Presili i Tortuga

Des de Maó pots prendre aquest autobús per anar fins al far de Favàritx, un dels més espectaculars i icònics de l’illa. L’accés a aquesta zona és exclusiu en bus. Un cop a Favàritx, caminant aproximadament 20 minuts podràs arribar fins a Cala Presili i Cala Tortuga, dues de les cales més espectaculars de la zona de Maó.

 

Recorda que a la majoria d’aquestes cales i platges no hi ha serveis, de manera que et recomanem que vagis ben equipat amb l’essencial (aigua, protecció solar, para-sol, etc.). Els autobusos estan habilitats perquè puguis transportar els elements necessaris (motxilles, para-sols, etc.).

Si disposes del temps suficient, també et recomanem que tractis d’arribar a alguna d’aquestes platges i cales a peu o amb bicicleta a través del Camí de Cavalls (el camí històric que voreja la costa de l’illa).

Desitgem que gaudeixis de l’essència natural de la costa de Menorca!

Sense comentaris

Publica un comentari