El bus Favàritx opera aquest estiu de manera excepcional cada dia des de Maó

El bus a Favàritx opera enguany de manera excepcional per garantir l’accés tant a residents com visitants a l’entorn de Favàritx, situat al Parc Natural de l’Albufera des Grau, amb la previsió de disposar el pròxim any d’una zona d’estacionament un cop aprovat definitivament el PRUG (pla rector d’usos i gestió) que és l’instrument de planificació pertinent. Es tracta d’una mesura excepcional només per a aquest estiu, perquè, per primera vegada, s’ha fet feina per poder resoldre la situació de manera definitiva.

Quan estigui aprovat definitivament el PRUG del Parc Natural de s’Albufera des Grau, que es preveu que sigui dins aquest any 2018, s’establirà un aparcament regulat amb una capacitat per a 200 cotxes a la zona de les antigues bateries o en una zona propera, així com estableix l’esmentat PRUG presentat i en tramitació. A més, delimita una sèrie de zones que podran destinar-se a l’acollida d’aparcaments de forma transitòria mentre no es completin els tràmits per a l’establiment de l’aparcament definitiu. Les actuals zones d’aparcament no estan recollides en el PRUG, per tant desapareixeran.

 

CONSULTA ELS HORARIS I TARIFES

Des de dia 15 de juny han començat a operar les freqüències de temporada alta, passant de 6 a 13 sortides i tornades diàries, el que resulta ser aproximadament un autobús cada hora. El primer autobús surt de l’estació de busos de Maó a les 9 del matí, i el darrer autobús de tornada de Favàritx és a les 20 del capvespre. Al llarg de tota la setmana el bus té el mateix horari, inclosos els díes festius. Cada trajecte dura aproximadament uns 25 minuts i s’han habilitat parades a l’entorn de les barreres d’accés a Capifort i Morella, i a la del far. Es permet la baixada i pujada de viatgers a la zona de s’Escala i a les barreres del començament del camí de Favàritx.

 

COMPRA O RESERVA EL TEU BITLLET

Pots comprar o reservar amb una antelació mínima de 24 hores abans del viatge el bitllet d’anada i tornada a la pàgina web d’Autos Fornells.

En cas de que et sorgeixi algún imprevist o el temps no acompanyi pots cancel·lar o modificar la reserva, tan sols necesitaràs la clau de la reserva rebuda en el moment de la compra. També es pot cancel·lar el bitllet encara que el tenguis comprat.

El preu del bitllet senzill normal, amb reserva prèvia o directament al bus es de 3,50 € un trajecte. Et recordem que s’admeten els descomptes per a membres de famílies nombroses; aquest perfil ha d’estar inclòs en la targeta de l’usuari, ja sigui T-GENERAL, T-JOVE o T-MÉS, i el bitllet s’ha d’adquirir directament al bus, perquè no és possible la reserva prèvia. Les targetes de transport són propietat del Consell Insular de Menorca i es poden adquirir de forma gratuïta a les oficines del Consell Insular a Ciutadella i Maó.

Sense comentaris

Publica un comentari