El Consell Insular de Menorca inicia el proper dia 14 de maig el servei de bus llançadora a Macarella

El conseller de Mobilitat, Miquel Preto, el gerent d’Autocares Torres, Isidro Bellota, i el regidor de Policia Local i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Ciutadella, Oriol Baradad, han presentat avui la prova pilot del bus llançadora que unirà Ciutadella amb la platja de Macarella. El servei, que es posarà en marxa el proper mes de maig, està programat en dues temporades: la baixa, del 14 de maig al 15 de juny; i l’alta, entre el 16 de juny i el 15 de setembre.

En temporada baixa les freqüències seran cada 40 minuts entre les 8.00 i les 20.00 hores; i en temporada alta, des de les 8.00 fins a les 23.00 hores amb freqüències de 20 minuts. Aquest horari serà de dilluns a diumenge, inclosos els dies festius.

L’objectiu d’aquest servei és garantir que residents i visitants puguin anar a Macarella. L’empresa concessionària Autocares Torres, l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell Insular de Menorca col·laboren per facilitar la visita a Macarella garantint la seguretat d’arribar-hi gràcies a poder realitzar les reserves dels bitllets amb antelació. “D’aquesta manera continuam amb la tasca desenvolupada els anys 2016 i 2017 i assumim l’objectiu fonamental que és reduir la conflictivitat dintre del camí d’accés que va a Macarella”, ha explicat el regidor Oriol Baradad. En aquest sentit, el consistori ciutadellenc facilitarà els mitjans de control dins del tram municipal del camí de Macarella.

El preu per persona, d’anada i tornada mitjançant reserva web prèvia, amb targeta de transports (T-General, T-Més i T-Jove) serà de 4,10 euros. Tots els residents a Menorca podran adquirir aquesta targeta de forma totalment gratuïta. El preu d’anada i tornada, sense targeta de transports, serà de 8,20 euros. Autocares Torres ja treballa en l’elaboració d’un portal web de reserves que estarà en marxa unes setmanes abans de començar la línia.

Aquest servei de bus substituirà tota la capacitat de l’actual aparcament de Macarella, per la qual cosa és incompatible amb el trànsit rodat i l’accés amb vehicle privat. La capacitat màxima diària de transport d’usuaris a Macarella a través del bus llançadora garanteix que en tot moment no es superi la capacitat de l’aparcament actual donat que els viatgers hauran d’anar i tornar el mateix dia. Per aquest fet com a màxim només la meitat dels autobusos podran anar totalment plens. Aquesta mesura va en línia amb la promoció d’un transport sostenible i la preservació dels espais naturals per mantenir el seu atractiu turístic.

Val a dir que els fillets menors de 4 anys no hauran de pagar. El bitllet es podrà cancel·lar fins una hora abans sense cap tipus de cost. “Els autobusos sortiran des de la Via Perimetral de Ciutadella, i a més en temporada alta també en passarà un cada hora per la Plaça des Pins”, ha explicat Isidro Bellota.

“El Consell Insular de Menorca engegarà una campanya de difusió del servei bus llançadora per canals offline i online, tant a Menorca com fora de l’illa, dirigida a residents i visitants”, ha afirmat el conseller Miquel Preto.

Sense comentaris

Publica un comentari